Üniversitemiz Fazıl Boyner’i Anma Günü ve Sağlıkta İletişim Paneli’ne Ev Sahipliği Yaptı

Üniversitemiz Fazıl Boyner Sağlık Bilimler Fakültesi tarafından 28 Kasım 2016 tarihinde  “Fazıl Boyner’i Anma Günü ve Sağlıkta İletişim Paneli” faaliyeti düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmed Yesevi Konferans Salonunda yapılan programa; Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Atıf Çetiner, Boyner Ailesi Üyeleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Fazıl Boyner’in hayatını anlatan bir sunum ile başlayan Anma programında konuşma yapan Merhum Fazıl Boyner’in Kızı Latife Boyner; “Bu güzel gün için sizlere çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yeni ders yılını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Kastamonu’ya gelirken hep sevinçle geliyoruz. Öğrencilerimizin başarı haberlerini almak bizleri çok mutlu ediyor. Bizlere çok büyük görevler düşüyor. Birlik ve beraberlik içinde ülkemiz için çalışmamız lazım. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda konuşma yapan Rektörümüz Aydın, şunları dile getirdi: “Bugün düzenlenen faaliyet, artık gelenek haline getirdiğimiz Fazıl Boyner günlerinin altıncısıdır. Sağ olsunlar bildiğiniz gibi Latife Boyner, Leman Boyner ve Leman Halulu hanımefendiler Babalarının adına işte bu ölümsüz eseri yaptılar ve Üniversitemize bağışladılar. İnşallah bu eser ilelebet Üniversitemizin ve dolayısıyla insanlığın hizmetinde olacak. Az evvel Latife Hanım’ın belirttiği gibi mezunlarımız Türkiye’nin değişik yerlerinde hizmet veriyorlar. Memlekete hizmet ediyorlar, vatana hizmet ediyorlar, bize hizmet ediyorlar. İşte ölümsüzlük budur. Var olsun Boyner ailesi ve inşallah Allah’tan rahmet diliyoruz Fazıl Boyner Beyefendi’ye, az evvel hayat hikâyesinden bir kesit takip ettik. Fazıl Boyner’in yaptığı işler belki bugünün Türkiye’sinde, bugünün dünyasında normal bir şey olarak gelebilir ama 1930’lu yıllarda, 40’lı yıllarda, 50’li yıllarda dünyanın ve Türkiye’nin şartlarını düşündüğümüzde çok büyük işler. İkinci Dünya Savaşı’nın olduğu dönemler Türkiye’nin sanayide çok da iyi olmadığı dönemler. Dünya’yı dolaşmak ufku açık bir şekilde ve onun neticesinde de, Türkiye’nin o günün şartlarında en ileri teknoloji ile bir sanayi tesisi kurmak kolay bir iş değil. Aydın olmak, müteşebbis olmak ve ufku açık olmak memleketin önünü açan bir işe öncelik etmek çok büyük bir şeydir. Fazıl Boyner’i bu manada tekrar rahmetle anıyoruz. Yeni Fazıl Boynerler yetişsin memlekete hizmet etsin, diyoruz. Hanımefendiler de kendilerine ve babalarına layık olacak şekilde işte bu eseri bize kazandırdılar. Her zaman onları da minnetle yâd ediyoruz. Üniversite olarak İnşallah nice Fazıl Boyner Günleri’ni neşeli bir şekilde, güzel günlerde, iyi günlerde kutlamayı diliyoruz. Siz misafirlerimize bugünkü programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Panelist olarak iştirak eden panelistlerimize de teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyoruz. Mesai arkadaşlarımıza başarılarının devamını diliyoruz. Aydın, bilgili, kabiliyetli, memleketine hizmet eden, ailesine hizmet eden, milletimize hizmet eden gençler yetiştiriyorlar. Onların öncülüğünde bu gençlerimiz hizmete hazır hale geliyor. Kendilerine başarılar diliyoruz, teşekkür ediyoruz. Sevgili gençlerimize bir defa daha söylüyoruz; şu mukaddes Bayrağın gölgesinde, mukaddes Vatanda ailenize, milletinize, vatanımıza hizmet etmek üzere buradan en iyi donanımla, en iyi bilgilerle mezun olup memleketin en ücra köşelerine kadar hizmet yolunda gitmek üzere sizlere başarılar diliyoruz. İyi bir akademik eğitim, öğretim yılı diliyoruz. Tekrar sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Konuşmaların ardından Boyner ailesi üyelerine hediye ve çiçek takdim edildi.

Anma programının ardından Sağlıkta İletişim Paneli’ne geçildi. İki oturumdan oluşan panelde birinci oturum, ‘Sağlıkta İletişim’ konusunu içerirken, ikinci oturumda ‘Hemşirelikte İletişim’ konusunda sunumlar yapıldı.

Fazıl Boyner’i Anma Günü ve Sağlıkta İletişim Paneli, panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından son buldu.